top of page

Det finnes vel like mange meninger om tamfugl som det finnes jegere. Men vi er alle enige om at standtrening for hunden er viktig. En klok hundefører sa på en jaktprøve for noen år siden, "Enten må en ha postadresse 7000 eller høyere eller bo på Hovden". Mao ikke mange hundeeiere som kommer innunder denne kategorien.

 

Jeg har trent alle mine hunder på "tamfugl" med godt resultat. Det å gi hunden den stimulanse det er å feste stand og kunne kontrollere dette er viktig for både hund og fører. Muligheten til lese hunden, føre den frem mot målet, lære hunden å reise på forskjellige avstander er en viktig del av samarbeidet en skal ha med hunden under praktisk jakt.

 

Det kreves mange 10 talls turer, kanskje flere år på fjellet for å få dette til innenfor en meget kort tidsperiode etter båndtvangen er opphevet.......

 

Vi har flere støkkmaskiner utplassert og kan trene flere hunder samtidig. Før hunden din opp i den ene standen etter den andre og se hunden bli mer og mer komplett i fuglearbeide.

 

Sett av en dag hos oss til trening av hunden, og bruk tiden du har satt av til jakten til å glede deg over godt fugle arbeide og opplev at treningen har gitt resultater.

Har du ikke tid selv tav vi oss av treningen feks når du er på ferie og hunden din er hos oss på trening og ferie

Vi er klar til å ta i mot trening av din hund i 2021

Setter m rype i munn.jpg
bottom of page